Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και την ιαχή «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» εκατοντάδες πολίτες είπαν το στερνό αντίο στον ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα, κυβερνήτη του μοιραίου στρατιωτικού ελικοπτέρου, που κατέπεσε χθες το πρωί στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Από το πρωί της Πέμπτης όταν και έφτασε η σορός του ταγματάρχη στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος συνάδελφοι του ταγματάρχη, συγγενείς, φίλοι, όπως και συμπολίτες που δεν τον γνώριζαν προσωπικά, προσέρχονταν με δάκρυα στα μάτια για να χαιρετίσουν έναν άξιο αξιωματικό και καλό οικογενειάρχη που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Στις 12 το μεσημέρι προσήλθε στον Ιερό Ναό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, όπως και άλλους ανώτατους αξιωματικούς.

Στην εκκλησία βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, ενώ κατέφθασε και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Στους επικήδειους που εκφωνήθηκαν από συγγενή και από έναν συνάδελφο του Δημοσθένη Γούλα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλό εθνικό φρόνημα που τον διέκρινε, στη σημαντική επαγγελματική του κατάρτιση, όπως και στην ιδιαίτερη αγάπη που είχε για την οικογένειά του, την σύζυγό του Αναστασία, τις δύο κόρες τους τους γονείς του.

Κατά την έξοδο της σορού από την εκκλησία, με το φέρετρο να είναι σκεπασμένο με την Γαλανόλευκη που τίμησε εν ζωή ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας, ο βουβός πόνος ξέσπασε με τους συγκεντρωμένους να χειροκροτούν και φωνάζουν «ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφεται στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

κηδεια γουλα (4)

κηδεια γουλα

κηδεια γουλα (2)

κηδεια γουλα (3)

κηδεια γουλα (6)

κηδεια γουλα (7)

κηδεια γουλα (8)

κηδεια γουλας (1)

κηδεια γουλας

κηδεια γουλας (3)

Του Γιάννη Ανδεάκη

πηγή:larissanet.gr