Τα μηνύματα τους πέρασαν και οι Ταλιμπάν στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Οι Ταλιμπάν τον προειδοποίησαν ότι αν δεν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν για να μην υποστεί “μια ντροπιαστική ιστορικά ήττα”.

Σε ανακοίνωση, γραμμένη στα αγγλικά, που αναρτήθηκε στον ιστότοπό των Ταλιμπάν και στο Twitter, ο συγγραφέας του μηνύματος παρουσιάζει τον νέο πρόεδρο ως ένα “αίνιγμα για τους Αμερικανούς και για δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη”.

Στο κείμενο εκφράζεται η ελπίδα ότι “ο λευκός δισεκατομμυριούχος” που αντικατέστησε “τον Ομπάμα με το μαύρο δέρμα” στην Ουάσινγκτον “δεν θα ακολουθήσει τα ανέντιμα και ασύνετα βήματα του προκατόχου του”.

“Όμως αν επιμείνει στον δρόμο που χάραξαν οι (πρόεδροι) Μπους και Ομπάμα και συνεχίσει την παράνομη κατοχή της χώρας μας, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να εκτιμήσει τα αποτελέσματα, τότε δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να βουλιάξει ο Τραμπ βαθιά στον βάλτο του Αφγανιστάν”, συνεχίζει ο συντάκτης.

“Η Αμερική ποτέ στην ιστορία της δεν διεξήγαγε έναν πόλεμο τόσο μακρόχρονο και τόσο εντατικό αλλά εάν επιμείνει στην αλαζονική πολιτική της, μπορούμε να προβλέψουμε ότι θα υποστεί μια καταστροφή και μια ντροπιαστική ιστορικά ήττα. Ο Τραμπ είναι ένα αίνιγμα για τους Αμερικανούς και για δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη και καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει για το τι σκοπεύει να κάνει, ούτε για τις συνέπειες που θα έχει αυτό”, προστίθεται στο κείμενο.

Οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν τον Οκτώβριο του 2001, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Σήμερα στο Αφγανιστάν παραμένουν ακόμη 8.400 Αμερικανοί στρατιώτες, στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει δηλώσει μέχρι σήμερα ποιες είναι οι προθέσεις του αναφορικά με την παραμονή ή όχι των Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ