Όλη νύχτα γιόρταζαν οπαδοί του Βλάντιμιρ Πούτιν ξέφρενα στη Μόσχα την ανάληψη των ηνίων των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ρώσοι εθνικιστές που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παρουσίαση της πολιτικής εκδοχής του τρίπτυχου από μια ομάδα καλλιτεχνών που φιλοτέχνησαν κολακευτικά πορτρέτα του Πούτιν, του Τραμπ και της Μαρίν Λεπέν.

Η γιορτή αυτή διοργανώθηκε στο κεντρικό κτίριο του πρώην ταχυδρομείου της Μόσχας επί ΕΣΣΔ και μεταδόθηκε τηλεοπτικά απ’ το Tsargrad TV, ένα φιλοκυβερνητικό κανάλι που προβάλλει κυρίως εκπομπές θρησκευτικού περιεχομένου.

Το πάρτι φαίνεται ότι εντάσσεται στο γενικότερο ρεύμα της «Τραμπομανίας» που φαίνεται να έχει καταλάβει αρκετούς στη Ρωσία μετά την εκλογή του Τραμπ.

Τότε μάλιστα κυκλοφόρησαν στην αγορά αναμνηστικά νομίσματα και κούκλες μπάμπουσκα με τη μορφή του Τραμπ.

Επισήμως το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι προσπάθησε να επηρεάσει υπέρ του Τραμπ το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ. Αλλά ο Ρίκοφ δεν έκρυψε ποτέ την υποστήριξή του προς τον Ρεπουμπλικανό. Τον περασμένο Μρτιο έγραφε στα social media: «ο Τραμπ είναι το πρώτο μέλος της αμερικανικής ελίτ εδώ και 20 χρόνια που επαινεί τη Ρωσία. Ο Τραμπ θα αλλάξει την Αμερική, δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε. Θέλουμε τη γιαγιά Χίλαρι; Όχι. Ίσως ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε το γερο-ληστή.»,

Ο ενθουσιασμός μερίδας της ρωσικής κοινής γνώμης για τον Τραμπ οφείλεται εν μέρει στην ελπίδα ότι επί της προεδρίας του θα αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών και θα αρθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές ο Γκενάντι Γκούντκοφ, πρώην βουλευτής κι ένας απ’ τους σφοδρότερους επικριτές του Πούτιν, είπε: «Τραμπομανία κατέλαβε τη χώρα. Τα ΜΜΕ, πολιτικοί και αναλυτές, αστρολόγοι και νοικοκυρές, όλοι είναι αναστατωμένοι. Στις ρωσικές ειδήσεις βασικός πρωταγωνιστής είναι η Αυτού Μεγαλειότης, ο Τραμπ.»

Πηγή: iefimerida.gr