Μόνο μέσω ΑΣΕΠ θα γίνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και οι συμβασιούχοι δεν θα έχουν καμία ειδική μεταχείριση ή πριμοδότηση στο διαγωνισμό.

«Η παράταση μίας σύμβασης δε σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος θα μονιμοποιηθεί ή μπορεί να μονιμοποιηθεί. Είναι όπως κάναμε τα 5μηνα, τα κάναμε 8μηνα στην Κοινωφελή.

Στη συνέχεια δεν πρόκειται να μονιμοποιηθεί κανένας» τόνισε, συγκεκριμένα ανώτατη πηγή του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης σύμφωνα με το epoli.gr Η ίδια πηγή τόνισε: «Ναι βεβαίως θέλουμε σταθερές σχέσεις εργασίας, και αυτό σημαίνει ότι τις προκηρύσσουμε μέσω ΑΣΕΠ και όποιος προκριθεί παίρνει τη θέση.

Δημιουργήθηκαν αρκετές παρερμηνείες (σ.σ. δηλώσεις Βερναρδάκη). Εν πάση περιπτώσει, η τάση είναι να δημιουργούμε θέσεις σταθερής απασχόλησης στα πλαίσια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων και βεβαίως μέσω διαγωνισμών ΑΣΕΠ», με την ίδια πηγή να απαντά στην ερώτηση – διευκρίνιση που ζητήθηκε : “Χωρίς μονιμοποίηση;”, με την πηγή να απαντά: «Ήμουνα σαφής σ’ αυτό. Μονιμοποίηση συμβασιούχων δεν υπάρχει». Τέλος, «δεν θα γίνουν άλλες μονιμοποιήσεις μετά το ’17. Απαντάω ευθέως, λοιπόν, επ’ αυτού: Όχι. Δεν είναι δυνατό να γίνουν. Συγκρούονται με τις νομοθεσίες μας», συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα, η ίδια ανώτατη πηγή του ΥΠ.Δ.Α.

πηγή:www.dikaiologitika.gr